5 enkla tips för att få håret att växa snabbare
Mer naturligt hår

5 enkla tips för att få håret att växa snabbare

Hår blir lätt slitna och lite trötta idag. De utsätts för allt från kemikalier till föroreningar som påverkar det negativt. Det går att göra mycket för att få ett hår som är både starkare och friskare. En hårbotten utan irritation och klåda går det även att jobba bort med lite smarta trix.

Borsta håret varje dag

Det är inte bara för att få ett välvårdat hår som det är bra att borsta håret. Blodcirkulationen ökar och tar med sig mer syre till hårsäckarna när håret borstas genom den massage hårbotten får. Det här gör att produktionen av nytt hår ökar. Det bästa är att ha en borste som knoppar eftersom det skapar mer massage än en vanlig borste.

Tvätta håret med måtta

Om du försöker att tvätta håret mer sällan och tvätta det färre dagar. Varje dag är inte att rekommendera. De som lider av fet hårbotten och mjäll har hår som mår bättre av att vila från tvätt vissa dagar. Det naturliga fettlagret försvinner och gör att talgkörtlarna kommer att göra att både hår och hårbotten blir fetare av den extra talg som produceras.

Använd stylingprodukter mer sparsamt

Idag använder de flesta stylingprodukter varje dag. Det kan var gel, mousse, vax eller spray och de är allt som oftast skadliga för håret. Några produkter på marknaden är utan de skadliga produkterna, men de flesta innehåller olika slag av kemikalier. Andra ämnen som kan finnas i produkterna är alkohol som torkar ut både hår och hårbotten.

Klipp håret regelbundet

Håret håller bättre kvalitet om det klipps ofta och kommer att se fräschare ut. Slitet hår kräver mer av hårsäckarna som måste skicka näring till de toppar som är kluvna.

Ge håren näring en gång i veckan

Gör en inpackning eller oljebehandling en gång i veckan för att hålla håret livligt och fräscht.