Mineraler som stärker håret
Naturlig hårvård

Mineraler som stärker håret

Det är inte bara vitaminer som är viktiga för håret. Mineraler är minst lika viktiga för att bygga upp ett starkt och stabilt hår. För att få ett starkt och friskt hår finns det några mineraler att vara extra noggrann med att få i sig. Mineraler finns i både grönsaker, kött och mejerier.

Järn

En av de viktigaste mineralerna för kroppen är järn. Den behövs både för att kroppen ska fungera optimalt och för att håret ska få en bra tillväxt och bli starkt. Om en brist på järn uppstår kommer håret att bli kluvet och livlöst. Genom att ta ett tillskott på järn kommer håret att kunna bli starkare och få en bättre tillväxt. Järn är en av våra vanligaste brister, speciellt bland kvinnor.

Magnesium

Magnesium är viktig för många funktioner i kroppen. Den behövs för att många processer ska kunna fungera och därför är det viktigt att se till att få tillräckligt med magnesium. Hårsäckarna har mycket nytta av att magnesiumhalten i kroppen är god. Den som har problem med mjäll eller en kliande hårbotten kan få bra hjälp av att ta extra tillskott av magnesium.

Ät dig till ett friskt hår

Det viktigaste är självklart att äta en kost som innehåller mer av det som kroppen har brist på. Genom att ställa om kosten och äta lite mer av livsmedel som innehåller högre halter av de mineralerna det har varit brist på går det att komma långt. På det stora hela är det ofta mer näringsämnen i grönsaker och frukt, speciellt vitaminer är det en högre halt av. Genom att äta mer varierat går det att få bukt med eventuella brister. Om det inte hjälper hela vägen ut kan det vara läge att ta tillskott.