Skönhet för kvinnor
Mer naturligt hår

Skönhet för kvinnor

Nu är sommaren här och semestern har börjat för många. Då finns det tid att lägga ner lite extra tid på skönhet och mode för de som är intresserade. Därför kommer här en liten guide i form av en artikel gällande årets trender inom skönhet och mode.

Skönhet

Många tycker om att spendera mycket tid i solen och vid havet under sommaren. Då är det viktigt att använda ett bra solskydd med rätt solskyddsfaktor. Några sorter som är bra för huden är till exempel Nivea Sun Protect och Moisture Lotion, EVY Sunscreen Mousse, och Mesoestetic Moisturising Sun Protection. Vad som är viktigt att tänka på är att du väljer en kräm eller ett spray som passar din hud och som har rätt solskyddsfaktor. Det är viktigare att skydda huden än att få rätt bränna! Många väljer i dag även att köpa ekologisk solkräm, som till exempel Eco Cosmetics Sunmilk Sensitive.

När man spenderat en lång dag i solen eller vid havet är det även viktigt att återfukta huden. Har du bränt dig i solen är det bra att använda en naturlig produkt som aloe vera. Annars fungerar olika återfuktningskrämer väldigt bra. Se till att välja en som passar din hudtyp och välj en för ansikte och en för kropp.

För att få till en härlig sommarlook vill många ha ett svallande hår som ser ut som att det har varit i havet hela dagen. Då är ett hett tips att köpa saltvattenspray som går att köpa i de flesta affärer. Ett enkelt sätt att få till din sommarlook och ett skonsamt sätt för håret om du vill göra en enkel styling.

Mode

Sommaren ger härliga nya möjligheter till mode. En klassiker är att köra med mer bohemisk stil, som tunikor från odd molly, eller vita blusar med jeansshorts. En annan outfit som ofta är populär är seglarlooken som du enkelt fixar med ett par chinos eller shorts och en randig blå och vit tröja eller skjorta. Matcha med ett par slippers eller mockasiner om det är kyligt och ett par sandaler vid varma dagar. För kvällar då solen går ner är det klockrent att sätta på sig en härlig stickad vit eller blå tröja.

Sommarklänningen är såklart även ett plagg som många älskar att bära under sommaren. En blommig sommarklänning är aldrig fel, inte heller en härligt vit. För de många sommarfesterna är det bra att ha en lång klänning i en härlig färg, som blå eller röd, eller en kortare variant. Under sommaren är det även populärt att ha bröllop. Då vill såklart många klä sig lite finare och väljer därför kanske en vacker mer stilren festklänning. Om den är lång eller inte beror på hur vilken klädkod som paret som gifter sig har bestämt at det ska vara.