Balsammetoden – ett under för ditt hår!
Mer naturligt hår

Balsammetoden – ett under för ditt hår!

Våra hår utsätts dagligen för väldigt mycket påfrestning. Det är allt från väder och vind, kemikalier som gelé, hårspray och mousse, men även värmetänger, borstar och tvättar. Det är inte ovanligt att människor tvättar sina hår varje dag, i samband med den dagliga duschen, men att tvätta håret alldeles för ofta är en av de främsta orsaker till att håret inte mår bra. Det spelar ingen roll hur dyrt salongs-champo som du använder dig av. Ett frekvent tvättande tar bort alla naturliga oljor som finns i håret och torkar snabbt ut både hårbotten och strån.

 

Testa balsammetoden

Är du trött på att ditt hår alltid ser ut som ett fågelbo fast du precis har kommit ut ur duschen och använt både schampo och balsam? Då kan det faktiskt vara så att det är just ditt schampo som är boven i dramat. Många produkter är framtagna för att rengöra, men innehåller starka kemikalier och alkohol som istället rubbar ph-balansen i hårbotten och får ditt hår att torka ut. Letar du efter en lösning? Då kan balsammetoden vara något för dig!

Vad går det ut på?

Balsammetoden är en metod som länge använts av människor som vill få friskare, starkare och glansigare hår. Metoden går ut på att man inte använder sig av schampo alls, utan enbart balsam. Detta kan låta konstigt för många, eftersom enbart balsam kan göra håret stelt och fettigt, men med rätt applicering kan det göra under. Du kan nästan jämföra balsammetoden med när du tvättar textil och kläder. Om du inte tillsätter sköljmedel blir kläderna stela och hårda.

Till en början så kommer ditt hår troligtvis att reagera lite tvärtemot det du vill uppnå. Håret har blivit vant vid att bli uttorkat av schampo och därför kan du bli fet och flottig mycket snabbare än tidigare. Detta är dock någonting som kommer att avta allt eftersom håret börjar vänja sig vid det nya sättet att bli tvättat.

I balsammetoden använder man sig vanligtvis av två olika typer av balsam. Det enda balsamet är ett så kallat tvätt-balsam som man använder för att få håret rent och det andra är ett vårdande, skyddande och mjukgörande balsam. Ett tvätt-balsam är inget specifikt märke, utan är helt enkelt ett balsam som är lite lättare och tunnare. Hårbotten kommer inte att behöva lika mycket återfuktning som dina längder kommer att behöva och därför är det alltså bäst att använda två olika. I hårbotten ska du använda ditt tvätt-balsam och i längderna ska du använda ditt vårdande balsam. Ett vårdande balsam är ett tjockare balsam med mer oljor och återfettning och ska alltså appliceras i toppar och längder. Testa dig fram mellan olika balsam för att se vilket som passar dig bäst!