Lär dig göra egen hud- och hårvård
Gör egna produkter

Lär dig göra egen hud- och hårvård

Det är lätt att göra egen hud- och hårvård. Enklare recept kräver sällan många ingredienser och det är dessutom roligt. Den största skillnaden är att du kan göra helt naturliga produkter och dessutom välja hur du vill att de ska dofta. Något att tänka på innan du börjar är om du vill ha någon speciell egenskap på den produkt du ska göra. Många upptäcker snabbt att det är både lätt och roligt att göra egna produkter för hår eller hud.

Speciella egenskaper kommer från att örter används och de går att köpa i torkad form eller som eterisk olja. De eteriska oljorna är oftast lättare att använda. Tänk på att inte använda dem direkt på huden då de är väldigt koncentrerade. Något annat att tänka på är att se till att ha rena och desinficerade verktyg och kastruller.

Baserna är lätta att få tag på och det kan ofta vara olja eller fett av något slag. Det går att välja själv utifrån budget och den nivå man vill lägga på arbetet. På senare år har det varit populärt med kokoksolja och en del har valt att använda enbart kokosolja till att smörja in huden. De har fått bra resultat och varit mycket nöjda med det. Kokosolja är relativt billigt och håller i flera år. Tänk på att det är rent fett och att det inte passar alla hudtyper. För den som vill använda kokosolja och göra mer fungerar den bra som bas i hudvårdsprodukter.