Så får du långt hår
Mer naturligt hår

Så får du långt hår

Ett långt, tjockt och friskt hår är vad de flesta önskar sig, men kan för vissa verka omöjligt. Många av oss har helt enkelt accepterat att man inte kan få håret att växa längre än till axlarna. Att hårets kvalitet har med gener att göra stämmer, men inte endast. Sanningen är att vi själva hindrar håret från att bli så långt som vi vill ha det, och det finns bot för den som tror sig inte kunna få håret att växa mer än till en viss längd.

Yttre påfrestningar

När du väl har bestämt dig för att ditt hår äntligen ska få växa sig långt, ska du börja med se över din hårvårdsrutin. Använder du stylingprodukter som hårspray eller plattång kan det vara en god idé att dra ner på detta eller sluta. Ett alternativ är att se efter andra produkter och metoder som inte sliter på håret lika mycket. Även borstning och att ha håret uppsatt i en tofs är påfrestande för håret och kan göra att hårstrån går av. Borsta därför inte håret oftare än nödvändigt och ha heller inte håret i en fläta eller tofs, särskilt nattetid. Tänk också på att blött hår är mycket mer känsligt än torrt. Var därför extra varsam med ditt hår efter tvätt och skippa den så kallade hårturbanen. Borsta heller aldrig håret när det är blött. Att tvätta håret är även något som sliter extremt mycket på håret, undvik därför att tvätta håret för ofta. Ett tips är att använda torrschampo mellan tvättar för att förhindra att håret blir fett. Att ta hand om sitt hår extra noga vid hårt väder är också viktigt då både kyla och sol kan slita på håret. Sist men inte minst, sluta använda starka hårfärger. Bäst är förstås att inte färga håret alls, men om du absolut måste är det viktigt att välja en mild hårfärg utan kemikalier och komplettera med en intensiv inpackning. Den som är van vid att färga håret och styla det med mängder av olika produkter kan ha svårt att ändra sina vanor. Att inte känna sig lika fin utan detta kan vara vanligt, men ett tips är då att framhäva sin naturliga skönhet på andra vis som inte skadar håret. Att köpa sig lite nya smycken från Jewelrybox kan då vara ett strålande alternativ.

Ta hand om håret

Att använda inpackning regelbundet och ett återfuktande balsam är väldigt viktigt om du vill få långt hår. Det finns många olika produkter att välja på men ett bra tips är att använda produkter efter hårtyp. Att klippa slitna toppar är också en bra början, då det hindrar att håret går av. Det räcker därefter att hålla koll på att topparna håller sig fina och inte klippa alltför ofta, du vill ju trots allt att håret ska växa sig längre. Att regelbundet massera hårbotten är också ett bra tips. Detta ökar blodcirkulationen och förser hårrötterna med viktiga näringsämnen.