Välj ekologiskt för högre kvalitet på hud och hårvård
Gör egna produkter

Välj ekologiskt för högre kvalitet på hud och hårvård

Det är lätt att jämföra tillverkning av hudvård med att baka. Ofta är det enkelt och att få ett bra resultat är lätt. Framför allt är det dessutom roligt. När produkten sedan är färdig är det något där både doft, form och egenskap är valda helt personligt. Personer som har gjort egen hud- och hårvård säger ofta att de känner en helt annat fräschhet jämfört med när de har köpt färdiga produkter i butik.

Kom ihåg jämförelsen med att baka när det kommer till resultaten av de första produkterna. Första gångerna kan det vara svårt att få till ett riktigt bra resultat, men med träning blir det bättre och bättre. Börja enkelt för att sedan göra svårare recept allteftersom. Med lite rutin går det att göra riktigt bra och avancerade produkter i sin tillverkning.

En stor fördel med att göra sina egna produkter är att det inte finns några krångliga och onödiga tillsatser. Det enda som finns i produkterna är det som har blandats.

Välj ingredienser efter tycke och smak

Det gäller att välja ingredienser som både passar doftmässigt och nivån på tillverkningen. I början kan det vara svårt att göra produkter med speciella egenskaper. Vanliga tvålar, schampo och hudkräm är lätt och går att göra i en neutral form. De första gångerna kan det vara lättast att köpa ett färdigt kit där allt ingår. På det sättet behövs inga stora inköp och det medföljer ett recept. Det går att hitta i välsorterade butiker och på webben.

Välj ett recept

För den som väljer att köra igång på egen hand utan startkit gäller det att samla kunskap och information. Det kan vara bra att lära sig om olika ingredienser och hur de används och tillagas. Olika baser klarar olika grader av upphettning utan att förstöras. Recept är bra att följa i början innan grunderna i tillverkningen sitter. Det finns många bra att hitta både på svenska och engelska på webben idag. Efter hand när det börjar gå bättre och tillverkning sitter är det roligt att göra egna recept. Det blir också lättare att lära känna sin egen hud och göra produkter helt anpassade efter sig själv.

Det enda som sätter gränserna till vad som kan tillverkas är den egna fantasin. För den som tillverkar egna produkter och vill sälja finns det strikta regler att följa. Kolla upp det innan du påbörjar någon försäljning. Det krävs licens och tillstånd för att få sälja och det gäller redan från den första kronan, vilket gör att det är strikt. Att ge bort produkter är helt tillåtet och det är det många som gör. En hemgjord julklapp eller födelsedagspresent kan mycket väl bli uppskattad och lyckad.