3 tips för fylligare hår
Mer naturligt hår

3 tips för fylligare hår

Många drömmer om ett vackert och tjockt hårsvall, men det är få som föds med detta. Ålder, stress, sol och sjukdom är några faktorer som påverkar hårkvaliteten negativt. Som tur är finns flera säkra behandlingar och tips som ger fylligare hår.

Hårtransplantation

Håravfall är vanligt förekommande hos både män och kvinnor. Amning, sjukdomar, stress och olika sorters påfrestningar kan få människor att tappa hår. Ärftligt håravfall är vanligt hos män och gör så att hårfästet flyttas uppåt och bakåt. Håret har en stor betydelse för utseendet och många som tappar hår upplever det som negativt. Som tur är går det att åtgärda med en effektiv och säker hårtransplantation. Hos Nordic hair i Malmö utförs PRP och hårtransplantationer på patienter med håravfall och andra hårproblem. En hårtransplantation passar personer som vill förbättra sin hårlinje, få tillbaka tappat hår eller få mer hår på huvudet. Det går även att skapa fylligare skägg eller ögonbryn med hjälp av en hårtransplantation. Vid en hårtransplantation flyttas håret från ett område som har mycket hår, exempelvis nacken eller bröstet, till det område som patienten önskar att behandla. Detta ger ett permanent och naturligt resultat.

PRP-behandling

PRP-behandling är en annan populär behandlingsmetod mot håravfall och tunnhårighet. Den kallas även för vampyrbehandlingen och är en helt naturlig behandling. Plasma från patientens egna blod används och injiceras med en spruta i behandlingsområdet. Denna behandlingsmetod har inga biverkningar och tar endast 45 minuter att utföra.

Kost

För tillfälligt håravfall, exempelvis efter amning, solning eller en stressig period, kan det vara en bra idé att se över kosten. Det finns vissa livsmedel som du kan äta för att få vackrare och fylligare hår. Bra kost är alltid viktigt för hälsan och håret avspeglar ofta hur vi mår inombords. Bra livsmedel som stärker håret inkluderar ägg, fet fisk, spenat, nötter och citrusfrukter. Dessa livsmedel innehåller protein, nyttiga fetter och vitaminer som håret behöver för att må bra.