Fördelen med parfymfritt smink
Mer naturligt hår

Fördelen med parfymfritt smink

Funderar du någonsin på vad det är för innehåll i sminket du köper? Läser du på om märket och kollar innehållsförteckningen innan du bestämmer dig? Det finns många fördelar med att till exempel välja parfymfritt smink med naturliga ingredienser. För även om det är normalt att spraya på sig lite parfym för att lukta gott betyder inte det att det bör finnas i andra produkter som vi använder. Här berättar vi om några av fördelarna med parfymfritt smink.

Du undviker att utveckla astma

Genom att använda parfymfria sminkprodukter till exempel från ett märke som Idun minerals minskar du risken att drabbas av ett astmaanfall. Det kan nämligen utlösas av flera starka dofter. Astma är för övrigt en slags inflammation i luftrören och gör att man blir extra känslig till exempel när man anstränger sig. Det bör behandlas med en astmamedicin så snart som möjligt.

Många har problem med doftöverkänslighet

När du bär parfymfritt smink gör du inte bara dig själv en tjänst utan och din omgivning. Hela 30 % av alla svenskar lider av doftkänslighet och 6 % säger att det är så jobbigt att det begränsar dem i deras vardag. Chansen att du stöter på någon som lider av det är alltså ganska stor. Symptomen är olika från person till person men det kan leda till att man får andningsbesvär och ett tryck över bröstet.

Du undviker att utveckla kontaktallergi

Kontaktallergi betyder helt enkelt att du är allergisk mot något du kommer i kontakt med, till exempel parfym. Det kan visa sig i form av kliande och röda utslag. Det behöver inte vara något som du kommit i kontakt med under lång tid utan ibland utvecklas allergi väldigt snabbt och oväntat. Det är inte värt risken att använda smink med parfym.