Bra tips för hårvård och makeup
Mer naturligt hår

Bra tips för hårvård och makeup

Det finns många bra och enkla tips för att vårda ditt hår. För de allra flesta är hår och makeup oerhört viktigt både för yrkesrollen, festen, fritiden eller kanske representation. För yrkesverksamma kvinnor är det ofta fråga om tid när det kommer till hår och smink, även om detta är viktigt. Med bra och enkla tips för hur du vårdar och skyddar ditt hår behöver du inte lägga ner så mycket tid på hårvård. Vad som också påverkar är ditt val av frisyr. Det finns dock en hel del bra tips på olika frisyrer online såsom , kort eller långt, färgat eller naturligt hår

Det viktigaste är att klippa ditt hår ganska regelbundet, oftare om du har kort hår. Kort hår förlorar frisyren när det blir för långt och långt hår får slitna toppar, blir risigt och ser ovårdat ut. Kom ihåg att när du är mycket i solen eller åker på solsemester att vårda ditt hår. Håret reagerar precis som huden på UV strålning. Vintertid är det rekommenderat att använda produkter som är fuktåtergivande eftersom de bland annat förhindrar håret från att bli statiskt. Tvätta inte håret för ofta eftersom det rubbar hårbottens naturliga produktion av oljor. När du använder balsam se till att inte massera in produkten i hårbotten. Hårbotten producerar som sagt naturlig olja och balsam i hårbotten gör att ditt hår inte känns fräscht , blir tungt och snabbare oljigt. Borsta inte håret mer än nödvändigt, överdrivet borstande och kammande sliter på håret. När du sätter upp håret oavsett om det är en knut eller hästsvans se till att det inte blir för stramt eftersom det i längden kan orsaka tunnare hår. Viktigt är också att inte använda samma håruppsättning varje dag utan se till att variera den, annars kommer håruppsättningen att slita på hårbotten på samma ställe. Använd mjuka handdukar när håret är vått. Eftersom ditt hår är mer känsligt när det är vått kan en handduk orsaka slitage. Du kan med fördel använda en mjuk t-shirt för att torka håret mer skonsamt.

Det räcker inte alltid med en snygg frisyr och vackert hår för att uppnå det perfekta utseendet utan håret behöver kompletteras med makeup. För en snygg makeup behöver du smink av bra kvalitet. Först behöver du applicera en primer som ger din hud en slät och fräschare ton. Ett bra tips, bland många andra , är att använda en concealer för att dölja ojämnheter i din hud och gör skuggiga partier ljusare. Det finns många sminktips online bland annat Damernas värld. Överdriv inte ögonbrynen utan försök att försök att få dem att se mer naturliga ut. Applicera mascara långsamt från rötterna först annars kan topparna på dina ögonfransar få ett tungt utseende. Använd fulltäckande makeup och concealer sparsamt och försök hitta produkter som ger ett mer naturligt utseende. Om du har små ögon översminka dem inte. Tung eyeliner och mycket mascara kan få dina ögon att se mindre ut än vad de är. Prova dig fram och se vad som fungerar bäst.