Välj en bra skönhetsrutin för håret
Mer naturligt hår

Välj en bra skönhetsrutin för håret

För många är håret en väldigt viktig del av utseendet och man vill att det ska se både välvårdat och vackert ut. Samtidigt vill man ha en personlig frisyr som sätter sin personliga stil och prägel på utseendet. Detta gör att väldigt många experimenterar mycket med frisyrer, olika hårfärger och stylingprodukter. Håret kan ha ett ganska utsatt liv redan innan vi utsätter det för dessa experiment, såsom sol och vind, brist på nödvändiga vitaminer eller hårda produkter för hårtvätt. Sedan tillkommer alla hårfärger, platt- och locktänger, som ger allt för roliga styling-möjligheter för att man ska kunna låta bli dem. Med all denna påverkan måste man därför se till att ge håret en bra skönhetsrutin med produkter som låter håret återhämta sig och få ordentlig vila.

Inte bara håret som ska se välvårdat ut

När man väl fått in en god skönhetsrutin för ansikte och hår, så vill man inte att något ska komma och dra ner resultatet. Det många kan glömma är dock tänderna, med en professionell tandblekning kan du få ett skinande vitt leende som ger ditt utseende det lilla extra.

En bra skönhetsrutin för håret

Precis som med alla skönhetsrutiner, kan det ta sin lilla tid innan man hittar rätt. Det finns en uppsjö av hårprodukter som håller god kvalitet, så det viktiga är att man ser till att ta reda på vilken hårtyp man har. Är det torrt, normalt, oljigt, känsligt eller exempelvis drabbat av eksem eller mjäll? Om man inte redan vet vilken hårtyp man har, så finns det förklaringar och tester online som kan tas för att ta reda på vilken hårtyp man har. När man väl är medveten om vilken hårtyp man har, kan man börja se över vilka produkter som passar in i skönhetsrutinen. Några viktiga produkter samt vad man bör tänka på vid användning, följer nedan:

  • Schampo. Troligen den hårprodukt som ingen glömmer att använda. Därför kan det kanske tyckas vara en märklig produkt att prioritera här. Men faktum är att valet av schampo kan göra en enorm skillnad för håret. Utöver att välja ett som passar hårtypen, så ska man titta efter ett schampo som är återfuktande. Här kan ett inriktat schampo göra stor skillnad om du exempelvis lider av eksem, mjäll, överproduktion av talg eller håravfall.
  • Balsam. De flesta använder balsam efter schamponering. Detta är bra av flera anledningar men en av dem är att balsamet försluter hårstråna som är öppna efter schamponeringen. Utan balsam är därmed hårstråna mer mottagliga för skada. Även om man väljer en inpackning, så ska således balsam användas som avslutande rutin.
  • Hårolja. Det finns massvis av olika håroljor som är inriktade på olika saker. I allmänhet är en hårolja bra för att motverka torrhet, frissighet eller livlöst hår. Därutöver finns det håroljor med olika vitaminer eller näringsämnen som förser ditt hår med extra omvårdnad.

Det viktigaste är att man hittar en hårvård som passar ens hårtyp samt att man kan få in skönhetsrutinen i vardagen, så att håret verkligen får den omvårdnad det är i behov av.