Fixa håret till fest
Mer naturligt hår

Fixa håret till fest

När du ska fixa en fin uppsättning är det lätt att tro att det första du ska göra är att tvätta håret, men det stämmer inte. Det är faktiskt lättare att få till en fin uppsättning om du inte tvättat håret sedan dagen innan. Då smiter det inte iväg ur frisyren, sådär som nytvättat hår lätt gör. Man kan till och med ta lite hjälp av puder för att få lite volym och få håret att ligga still.

Saltvattenspray och en fön är allt du behöver för att fixa en fin beach-frisyr. Du kan göra sprayen själv, genom att – precis som det låter – blanda vatten och salt i en sprayflaska. Spruta vattnet på ditt torra hår, ta rejäla slingor och snurra eller tvinna dem en och en och blås dem sedan torra med en hårfön. Ju mindre hår du tar i varje slinga, desto mindre blir lockarna. Såhär kan resultatet bli när du är klar.

Frisyren må vara det viktigaste, men enbart en snygg frisyr gör en inte partyfin. Du behöver också en passande outfit och matchande make up. Välj en concealer i en nyans som passar din hy. Ögonpenna och mascara och gärna ögonskugga, får dina ögon att bli ansiktets blickfång. Välj också ett läppstift eller en neutral läppglans som passar ihop med din stil. Är det klassiskt röda läppar eller mer naturliga som är din grej?

Det finns många fina håruppsättningar du enkelt kan fixa själv. Dekorera gärna håret med blommor. Är det sommar kan du plocka fina blommor utomhus, men resten av året kan du köpa dem i blomsteraffären. Floristen hjälper gärna till att välja blommor som blir bra i håruppsättningar. Det handlar inte bara om färg och storlek på blommorna, utan också vilka som håller sig vackra en hel dag utan att vara i vatten. På hösten och vintern är det fint att dekorera håret med bär (också de köper du av en florist, för du vill inte ha mosiga blåbär i håret).

De flesta festfrisyrerna utgår från långt hår, men hur gör man sig partyfin om man är korthårig och vill fixa till något lite extra? Ett sätt är att dekorera håret med ett vackert spänne eller diadem. Även här går det att pynt med blommor eller bär, som man kan fästa med en hårnål. Till nyårsfesten eller galan kan det vara fint med lite glitterspray i håret.

Små pärlor som du fäster på blomstertråd eller en tunn ståltråd och sätt fast i håret med hjälp av dolda hårnålar är riktigt snyggt. Du kan baka in dem i en slarvig uppsättning och få en riktigt snygg och magisk frisyr. Om du vill skoja till det på en jul- eller nyårsfest och har långt och tjockt hår, kan du göra en inbakad fläta med en batteridriven ljusslinga. Det kommer att bli dagens snackis.