Fungerar öl att ha i håret?
Naturlig hårvård

Fungerar öl att ha i håret?

Öl är en gammal och beprövad metod för att göra olika hårbehandlingar. Det sägs ofta att det är b-vitaminet i ölen som är det som hjälper håret, men faktum är att det även är kornet och malten som är verksamma. De hjälper till att skydda håret samtidigt som de reparerar hårsäckar som har blivit skadade. När hårsäckarna mår bättre kommer håren att bli skinande och mjukt.

Många av de produkter som går att köpa på marknaden idag för att få ett bättre skydd för håret innehåller många kemikalier. De tappar ofta effekt efter ett tag, vilket gör att håret snabbt kan gå tillbaka till att bli både torrt och sprött. Något som kan vara ett alternativ och dessutom ofta är mer kostnadseffektivt är öl.

Vilken öl kan användas?

Det bästa med att använda öl är att det går att köpa ett vanligt billigt märke för att kuren ska fungera. Innehållet av malt och korn är detsamma oavsett och det är det håret mår bra av, vilket inte kräver någon dyr sort.

Vad är viktigt att tänka på?

Det är viktigt att tänka på att följa instruktionerna för den behandling som är tänkt att göra. Genom att vara noggrann går det att få ut det mesta av behandlingen och få bäst tänkbara resultat.