Så håller du håret snyggt trots att du svettas
Mer naturligt hår

Så håller du håret snyggt trots att du svettas

Hår, lätt fuktigt av svett, kan faktiskt se rätt sexigt och snyggt ut. Många klassiska modefotografier bygger på den effekten. Det gäller åtminstone så länge det handlar om måttliga mängder svett. I den här texten ska vi ge några tips på hur du håller håret någorlunda fräscht även om du lider av hyperhidros, som är en medicinsk term för överdriven svettning. 

 

Tre tips för snyggt hår

 

Tipsen kan komma till pass både när det är väldigt varmt ute och när du tränar. Eller om du befinner dig på ett kontor där det inte finns fläkt eller AC trots att det är en riktig värmebölja.

 

Gör en håruppsättning

 

På så sätt håller sig håret på plats i en riktig frisyr nästan vad du än utsätter dig för och oavsett hur mycket du svettas. Både en knut och en hög hästsvans kan fungera. Det viktiga är att håret inte hela tiden kommer i kontakt med din panna eller ditt ansikte bara för att du rör på dig. Det är viktigt eftersom det är där du svettas mest. Hårband och hårspännen kan hjälpa dig att få till det på ett bra sätt. Svett rinner nedåt, om du har håret i en skyddande frisyr blir det alltså mindre svettigt än resten av kroppen.

 

Släpp ut håret efter träningen

 

Om du släpper ut och luftar ditt hår efter ett träningspass eller då och då om det är en varm dag avdunstar fukten direkt. Om du dessutom preppar håret med lite volymspray eller ett torrschampo så får du perfekt hår på någon minut.

 

Använd huvudbonad

 

Om det känns helt hopplöst att få till snyggt hår under ett svettigt träningspass eller när solen gassar som värst kan det vara idé att dölja det under en huvudbonad. Kanske ett brett hårband eller en solhatt beroende på tillfälle. Hårbandet suger upp en del svett innan det hamnar i luggen om den annars hänger ner i pannan. Glöm inte bort att tvätta ett hårband då och då. Annars kommer det snabbt att lukta illa och bli ofräscht.

 

Här kan du läsa mer om hur du håller håret fräscht när du tränar. Det behöver dock inte gå till överdrift. När det är varmt ute ska vi glädja oss åt det och om det är någon gång då vi kanske inte ska behöva tänka på hur vi ser ut i håret så är det väl när vi tränar?

 

När du kommer hem efter att ha svettas mycket är det en bra idé att skölja håret. Allt salt som finns i svettet riskerar annars att torka ut din hårbotten. Du behöver däremot inte använda schampo. Många som tränar och svettas mycket tvättar håret med schampo onödigt ofta.