Undvik det här för att få bättre hårkvalitet
Mer naturligt hår

Undvik det här för att få bättre hårkvalitet

Det finns saker som är lätta att missa när det kommer till att ta hand om sitt hår. Den levnadsstil som de flesta har idag passar inte de rutiner som ett hår bör ha. Därför kan det uppstå problem även om alla produkter är naturliga och tillskott på nödvändiga vitaminer och mineraler intas.

Tvätta håret mer sällan

Idag tvättar vi håret nästintill dagligen. Det är långt ifrån det optimala och genom att tvätta håret mer sällan kan vi få ett mer välmående hår. När ett hår tvätts sköljs de naturliga oljorna bort, vilket medför att håret kommer att bli mer slitet. Ett torrt hår tappar dessutom glansen och kommer att se livlöst ut. Eftersom oljorna tvättas bort kommer hårbotten att bli mer fet när den försöker kompensera genom att producera mer fett. Om håret ändå behöver tvättas mellan tvättarna är det bättre att använda sig av ett torrschampo.

Torka håret innan det borstas

Ett stort misstag många gör är att de borstar det medan det fortfarande är blött. När håret är blött går det lättare av och genom att borsta det sliter vi mer på håret. Det är bättre att borsta det innan det tvättas. Om håret behöver borstas medan det är blött kan det vara bättre att göra det med balsam i håret och helst med en bred kam. Det kommer att göra att slitaget på håret minskar.

Schamponera hela håret

Tänk på att schamponera hela håret. Den del av håret som behöver mest rengöring är hårbotten. Genom att massera in schampot kommer hårbotten att bli mer ren och massagen ger dessutom extra syre till hårbotten genom att mer blod strömmar till. För att tvätta längderna och topparna går det bra att använda det skum som har blivit av massagen. På det sättet minskas den mängd schampo som används och det gör att håret kommer att bli mindre torrt.